П`ятниця, 19.04.2024, 06:17
Вітаю Вас Гість | RSS

Апостолівський ліцей №1 

  Апостолівської міської ради Криворізького району  

Дніпропетровської області

Меню сайту
Шкільний канал
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Лютий » 3 » ЗМАГАННЯ С НАСТІЛЬНОГО ТЕНІСУ ТА ШАШОК
21:28
ЗМАГАННЯ С НАСТІЛЬНОГО ТЕНІСУ ТА ШАШОК

 

ЗМАГАННЯ С НАСТІЛЬНОГО ТЕНІСУ ТА ШАШОК

Можливість проводити вільний час з користю є у всіх і завжди. Винятково сприятливі можливості для реалізації виховної функції представляє - спільний відпочинок, який сприяє зміцненню дружби, довіри, взаєморозуміння між вихованцями гуртків. Так, на передодні святкування Нового 2019 року, проходили змагання на базі опорного навчального закладу «Апостолівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1» з настільного тенісу та шашок, з метою залучення учнів до систематичних занять фізичною культурою і спортом, а саме зміцнення їх здоров’я, популяризації спортивних ігор, запобігання шкідливих звичок серед учнівської молоді та підвищення рівня організації спортивної та фізкультурно-оздоровчої роботи Будинку дитячої творчості. Перед змаганнями, для підняття настрою та сили духу, з вітальним словом до учасників звернулася керівник гуртків АБДТ Світлична Тамара Олександрівна, яка була їх спонсором та ініціатором проведення традиційних новорічно-різдвяних змагань з настільного тенісу та шашок.

Усі пам’ятають, що спорт - це запорука здоров’я. Настільний теніс (Пінг-понг) – спортивна, захоплююча, нескінченно різноманітна, доступна кожному віку гра, яка тренує не лише тіло, але й мозок. Цей вид спорту не є травматичним. Настільний теніс, одночасно, є другим за популярністю масовим спортом і наймолодшим з основних видів спорту в світі.

У змаганнях з настільного тенісу серед дівчат переможцями стали:

І місце – Вихристюк Аліна (11-Б);

ІІ місце – Бут Анастасія (10-А);

ІІІ місце – Полівода Євгенія (10-А).

У хлопців змагання були гостріші та більш напружені. Змагалися по коловій системі. Тенісисти демонстрували гарну гру та результати. Незалежною суддею з настільного тенісу був запрошений тенісист Маслов Федір В’ячеславович.

Переможцями даних змагань визначено:

І місце – Сергійчук Олександр (10-А);

ІІ місце – Москаленко Давид (10-А);

ІІІ місце – Приходько Кіріл (9-А).

Змагання з шашок проходило в актовій залі школи. Бажаючих позмагатись в шашки було більше ніж в настільний теніс. Тому усіх учасників було поділено на дві групи. Змагання принесли багато позитивних емоцій, вихованці гуртка з шашок активно змагались за перемогу. Багато учнів змогли проявити свої здібності та перевірити власні можливості. Шашки – це розумовий спорт, який виховує у граючих волю, витримку, вміння наперед розраховувати кроки, сприяє розвитку і тренуванню пам’яті. На жаль, рівень гри учасників, яким бракує теоретичних знань, виявився досить невисоким. Проте ігри пройшли в напруженому протистоянні. Зовнішня простота в поєднанні з багатством і різноманітністю комбінаційних ідей здатна доставити творче задоволення всім любителям шашок.

Вітаємо наших переможців серед юнаків і дівчат з шашок:

І місце – Кириленко Владислав (7-Б);

ІІ місце – Черемпей Станіслав (8-Б);

ІІІ місце – Акопян Геворг (8-А); Величко Авенір (6-Б)

І місце – Абрамович Валерія (6-А);

ІІ місце – Черкашина Калерія (6-А);

ІІІ місце – Сосновських Тетяна (8-Б).

Хочеться відзначити учасників змагань, які також завзято та наполегливо змагались, але не увійшли у трійку найкращих гравців з шашок а саме: Кухтін Андрій (9-Б), Косьян Давид (7-А), Черкашин Даніїл (7-А), Олійник Володимир (7-Б), Павлючик Вікторія (6-Б); Бойко Злата (5-Б) та з настільного тенісу: Кухтін Данило(8-Б) і Мухін Андрій (9-А).

Звісно, що учасники змагань хвилювались. Кожен з них здобув якщо не перемогу, то великий досвід на наступні змагання, щоб стати учасниками міжшкільних змагань, які будуть проходити в кінці січня місяця 2019 року. Усі перемоги чи невдачі тільки зміцнюють спортивний дух і змушують далі боротися та впевнено йти до перемоги.

Т.СВІТЛИЧНА

керівник гуртків

«Настільний теніс» та «Шашки»

ОНЗ « Апостолівської ЗШ І-ІІІ ступенів № 1»

Переглядів: 452 | Додав: lavskaya19879 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Всуп до 1 класу
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Орган управління

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz