Субота, 11.05.2024, 05:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Апостолівський ліцей №1 

  Апостолівської міської ради Криворізького району  

Дніпропетровської області

Меню сайту
Шкільний канал
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Липень » 12 » Сонячна країна
13:28
Сонячна країна

Триває Тепле літечко. Усім відомо, що це – чудова пора для зміцнення здоров’я, час фізичного загартування, духовного збагачення, випробовування своїх сил у походах.

Одним із головних завдань роботи табору є організація дозвілля та змістовного відпочинку дітей. Серед видів і форм діяльності особливу увагу було приділено: - організаційно-громадській ( презентація загонів табору, щоденне підбиття підсумків табірного дня );

- санітарно – оздоровчій ( виконання санітарно-гігієнічних вимог, дотримання розпорядку дня, загартування);

- фізкультурно-спортивній (зарядка, спортивні змагання);  

- пізнавальній (екскурсії, конкурси, спостереження за довкіллям);

- художньо-творчій(концерти, розважальні програми-шоу);

- ігровій.

Учні 3-х та 5-х класів, вихованці загону «Усмішка» та «Екстрим», проводили в таборі час у веселих розвагах та турботах.

Кожного ранку табір розпочинав свою роботу організаційними лінійками. Враховуючи, що головна мета «Сонечка» - це оздоровлення, обов'язковими  були: ранкова фіззарядка, фізкультхвилинки оздоровчого характеру, обливання ніг водою контрастної температури, рухливі ігри та розваги на свіжому повітрі, робота фітобару ( холодні трав'яні чаї). З метою зміцнення здоров'я дітей на пришкільній ділянці була організована «Зелена кімната» під відкритим небом, де дітям пропонувалися тихі і розвиваючі ігри.

 

Змістовно й весело проходив час в затишних ігрових кімнатах табору.

Тут на дітей завжди чекали море усмішок, поле чудес, ріки загадок та гори компліментів. Тут   вони розучували нові пісні а також, замовивши заздалегідь, могли отримати і прослухати улюблений фонозапис.

 

  За основу організації дозвілля дітей в таборі був узятий принцип "Відпочинок - це не неробство, а розвиток і трансформація знань». З метою розширення кругозору учнів вихователями було забезпечено знайомство дітей з рекомендованою для літнього читання художньою літературою.

Досвідчені педагоги створили життєрадісну атмосферу і забезпечили повноцінний відпочинок і оздоровлення дітей. День загону, День іменинника, День казки, Свято печеної картоплі, Свято Івана Купайла, різноманітні конкурси: конкурси малюнку «Щасливе дитинство», «Мій улюблений мультфільм», «Квіткова фантазія», «Я люблю тварин», «Герої українських народних казок», «Школа майбутнього», конкурси на кращу інсценізацію казки, флористики, поробок, акторської майстерності. пізнавальні та інтелектуальні ігри: «Упіймай казку», «Пазли вміємо складати», Вікторина «Чи знаєш ти Україну?», «Брейн-ринг»,  «Вернісаж усмішок», «Подорож на квіткову галявину», «Віночок українських народних пісень» «Подорож казковими планетами»; спортивні змагання: з футболу, естафети між загонами; змістовні екскурсії у природу, до пожежної частини, у бібліотеку, до краєзнавчого музею та в Центр зеленого туризму  принесли дітям багато радості і сміху та залишили по собі  яскраві  враження.

 

Дітям   запам'ятались туристичні походи, де вони варили юшку, пекли картоплю,  плели віночки, співали пісень навколо багаття Дружби , а також поїздки до водосховища в смт. Зеленодольськ, де на них завжди чекали гостинний пляж, тепла водичка, затишний затінок парку та веселе дитяче містечко , чого на жаль так бракує нашому місту.

 

В останній день табірної зміни на урочистій лінійці за проявлені спритність, кмітливість, винахідливість отримали нагородження найактивніші учасники конкурсів, а під час святкового концерту – заохочувальні призи – всі вихованці табору. Перебування дітей у пришкільному таборі «Сонечко» подарувало їм море емоцій та неабиякий заряд енергії на цілий рік.
Переглядів: 683 | Додав: AZIZ923 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Всуп до 1 класу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Орган управління

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz