Четвер, 28.03.2024, 16:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Апостолівський ліцей №1 

  Апостолівської міської ради Криворізького району  

Дніпропетровської області

Меню сайту
Шкільний канал
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Березень » 17 » ЧЕМПІОНАТ ОБЛАСТІ З ШАШОК
19:46
ЧЕМПІОНАТ ОБЛАСТІ З ШАШОК

ЧЕМПІОНАТ ОБЛАСТІ З ШАШОК

Вихованці гуртка «Шашки» Апостолівського Будинку дитячої творчості, це учні опорного навчального закладу «Апостолівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1», переможці міжшкільних змагань з шашок на початку лютого 2019, була нагода приймати участь в Чемпіонаті області з шашок «Шашки-64». Змагання відбувалися з 1 по 3 березня 2019 року в м. Дніпро у ДЮСШ №9. Спортсмени Дніпровського регіону визначали чемпіонів та чемпіонок Дніпропетровської області серед юнаків та дівчат окремо за віковими категоріями, для відбору сильніших спортсменів до складу збірної команди області для участі у всеукраїнських змагань 2019 року. Вікові групи учасників змагань були: «молодь» (1993-99 р.н.), «юніори» (2000-2002 р.н.), «кадети» (2003-2005 р.н.), «молодші кадети» (2006-2008 р.н.), «юні надії» (2009-2010 р.н.), «молодші юні надії» (2011 р.н. і молодше). Загальна кількість учасників склала 133 спортсмена, які представляли десять регіонів області - Дніпро, Кам'янське, Кривий Ріг, Нікополь, Верхньодніпровськ, Апостолове, Царичанка, Криничанський, Петриківський та Дніпровський район. Вид цієї програми – класична гра. Чемпіонат області проводився за швейцарською (7-9 турів) або коловою (не більше 7 турів) системами. Загальне керівництво змагань здійснювало Управління молоді і спорту Дніпропетровської облдержадміністрації та Дніпропетровська обласна федерація шашок. Організатором і відповідальним за підготовку та проведення змагань був майстер спорту України по шашкам Панченко Анатолій Анатолійович.

На Чемпіонаті області з шашок від Апостолівського БДТ представниками були керівник гуртка «Шашки» Світлична Т.О. та її вихованці Кириленко Владислав (7-Б) та Величко Авенір (6-Б) і Нечит Г.М. На змаганнях Ганна Миколаївна, познайомила нас зі своїм наставником та викладачем з шашок з міста Кам’янське (Дніпродзержинськ), Єрмаковим Юрієм Анатолійовичем, тренером вищої категорії з 40 річним стажем, майстром спорту СССР, суддею міжнародної категорії, який виховав 11 майстрів спорту, двох міжнародних гросмейстерів – Валерія Гребінкова та Людмилу Сівук. Нашим юним шашкістам Владу і Авеніру, Юрій Анатолійович на початку змагань дав маленьке інтерв’ю, провів та показав невеличкий майстер-клас, які можуть бути ходи на дошці чорними та білими шашками у боротьбі з суперником, та як вийти у комбінаційній грі переможцем.

Усі зустрічі мали гострий та безкомпромісний характер, де юні спортсмени показували дуже пристойну гру, бо гравцями змагань були сильні конкуренти, які мали перший, другий, або третій розряд, кандидати у майстри спорту та майстрами спорту з шашок. Вихованці АБДТ вперше приймали участь у Чемпіонаті, де були поразки у перший же день змагань та перемоги – на другий день, а також змагання між собою, де у боротьбі перевагу здобув Величко Авенір. Призери змагань нагороджувалися Грамотами і медалями, а переможці ще й призами – це солодкий торт у вигляді шахівниці з білими та чорними шашками.

Зустріч усіх дітей на Чемпіонаті області з шашок Дніпровського регіону принесло незабутні враження від нових знайомств, від самих змагань, радість перемоги і творчості, мандрування по дошці і планування, знання прийомів тактики і стратегії, вишукувати усі слабкі і сильні сторони опонента. Після змагань була подорож по місту Дніпро, а потім невеличкі дружні поєдинки з шашок з учасниками змагань м. Кривий Ріг з солодощами та чаєм у готелі «Південний», де проживали команди. Нам треба ще вчитися не один рік, знати не тільки практику, а й теорію, читати літературу, вивчати комбінаційні ходи, розраховувати й приймати рішення наперед, знайомитись з видатними майстрами та чемпіонами з шашок і багато, багато грати, змагатись, бо ми тільки новачки у цій нелегкій та на перший погляд простій грі – шашки.

Т. СВІТЛИЧНА

керівник гуртка «Шашки»

Переглядів: 410 | Додав: lavskaya19879 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Всуп до 1 класу
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Орган управління

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz